20 bra tips när du ska Renovera din lägenhet eller ditt hus

När man planerar ett hus ombyggnad kan det vara frestande att hoppa över till det spännande steget. Att välja nya färger och armaturer, men för att en renoveringen ska gå smidigt. Finns det flera saker att tänka på innan du ens börjar.

Ha en bra och fin byggplan

Det finns inget mer frustrerande än att vara mitt i ett jobb när du inte hittar verktyget du behöver. Innan du börjar din ombyggnad, reservera ett område i ditt hem för att fungera. Som uppdragskontroll för att hålla alla dina verktyg, material, manualer och checklistor på ett ställe.

Qicon familjen
Byggbolag

Ha en satt budget

Att veta din budget – och hålla fast vid den – är en av de viktigaste delarna av renoveringsplanering. Kom ihåg att lägga till en beredskapsfond för eventuella oförutsedda kostnader och förvänta dig att använda det. Liksom tillkommande kostnader som kostnaden för att äta ute för en middag. Eller ens ta ett hotell för en natt eller två.
Det kan vara enkelt att ha en topprenovering. Men kanske allt du behöver är några billiga uppgraderingar som gör ditt hus dyrare. Gör din forskning och planera din budget innan du någonsin lyfter en hammare.

Känn ditt slutmål
Innan du bestämmer dig för hur omfattande renoveringen ska du behöver veta vad ditt slutmål är för ditt hem. Renoverar du för att höja återförsäljningsvärdet på ditt hem, eller kommer du att stanna under flera år framöver? Beakta villkoren för ditt grannskap innan du börjar. Och veta vilka renoveringar som är en bra avkastning på investeringen, och som kommer att anses överdriva det för området. Att ha en specifik plan för din framtid hjälper dig att bestämma hur djupt du ska gå med ditt projekt

Glöm inte husdjuren

Det temporära kaoset i ett bostad under renovering kan vara stressigt i bästa tider för husets människor. Än mindre de fyrbenta familjemedlemmarna. När du gör ett hus ombyggnad, överväga säkerhet och vård av dina husdjur. Vilket kan innebära att ha en familjemedlem eller vän sällskapsdjur medan huvuddelen av arbetet blir gjort. Detta gäller speciellt när dörrarna ofta är öppna för att få verktyg och material in och ut.

Kontakta kalendern

Om du hoppas på ett helt nytt hem för en viss händelse eller semester. Se till att du tittar på ditt slutdatum och arbeta dig bakåt. Var noga med att penna i några veckor till en månad i slutet för wiggle-rummet. Om det finns förseningar på vägen för att undvika besvikelse.

Känn dina gränser

DIY renos är ett bra sätt att spara pengar, ha en känsla av prestation och involvera hela familjen. Men de kan bli katastrofala om du inte vet vad du gör. Veta vilka uppgifter du säkert kan ta itu med. Och vilka ska hanteras som proffsen, som en potentiellt bärande vägg, asbest eller blyfärg.

Om du känner dig osäker, här är hur du hittar en bra entreprenör för att hjälpa.

Be om referenser

Någon bra entreprenör har inga problem med att ge referenser, och kopior av ansvarsförsäkring innan ett jobb börjar. Lita inte enbart på kundbevis. Sök ut faktiska kunder som kan ge dig ett förstahands konto och svara på eventuella frågor du kan ha. För något projekt, be om att se före och efter bilder av en entreprenörs tidigare arbete. Och viktigast av allt lita på din känsla och veta vilka frågor som ska ställas.

Bygga ett soldäck.

Om du har utrymmet, lägger du till ett däck. Är ett av de enklaste sätten att öka värdet på din egendom. Ett däck är ett utmärkt sätt att lägga till ytterligare bostadsutrymme och skapa det mycket önskade ”inomhus-utomhusflödet”. Inte bara är de bra för underhållande. Men det är något som potentiella hyresgäster kan visualisera sig med och bli glada över.

Isolera

Värdet som detta lägger till i ditt hem kan inte underskattas, särskilt i de kallare månaderna. Det anses vara en absolut nödvändighet av många hyresgäster. Och i vissa miljöer som inte har isolering kan skapa uppfattningen om ett ohälsosamt hem. EECA Energywise-programmet kan också subventionera kostnaden för isolering, vilket är ett stort incitament.

Renovera köket

Prospektiva hyresgäster vet att de ska spendera mycket tid i köket av någon uthyrning. Därför kan ett snyggt ”modernt utseende” kök på allvar förbättra attraktiviteten hos hela fastigheten. När det gäller uppdatering finns det två alternativ; ersätt eller återställ. Beroende på nuvarande skick och layout på ditt kök bestämmer du vilket är rätt alternativ för dig. Det är fantastiskt vad du kan uppnå genom att byta och renovera kök, bänkskivor, skåp / lådfronter och handtag. Alla dessa kan skräddarsys för att matcha dina befintliga köksmätningar och kan göra ditt kök ser helt nytt ut. En extra funktion som är lätt att installera och verkligen kan ge en modern känsla är en ny splashback. Som kommer i en rad material och färger som passar ditt befintliga system.

 

Renovera eller bygg om badrummet

Ett badrum som ser gammalt ut kommer genast att döma en egendom. Speciellt om den har envisa fläckar eller ser ut fuktig och möglig. Uppdatering av badrummet behöver inte vara dyrt eller svårt att få störst effekt. Om du inte behöver flytta armaturer och rör kan du spara mycket pengar! Även om du befinner dig på en stram budget kan du ändra känslan i rummet. Genom att helt enkelt byta ut färgad injektionsmassa, uppdatera skåpfronter och tejpslitage. Lägga till moderniserade ljusbeslag och täta alla leder som kan läcka vatten. Med lite DIY kunskap behöver en badrumsrenovering inte vara så läskigt. Som det kan visas och kom ihåg att en bra djup renhet kan göra en stor skillnad.

Packa upp

För att göra något hus ombyggt så enkelt som möjligt, declutter, packa upp eller flytta några objekt i renoveringszonen. För en byggnadsbranschen, överväg att hyra en off-site skåp eller på plats för lagringsbrygga. För att hålla alla dina tillhörigheter säkra och rena under processen.

Kontrollera byggbolag och ta in offerter

Ta dig tid att chatta med vänner, familj och grannar om det renoveringsarbete de har gjort. Och de utmaningar de har mött under processen. Att ha en mängd information från husägare som har varit i dina skor. Kan vara ovärderlig i planeringsprocessen, och denna information kan förändra din slutplan. Kolla in våra 17 smartare renoverings- och renoveringstips för att komma igång.

Tänk på din rutin

Om du är en erfaren DIYer, är du troligt bra att arbeta runt störningarna av ett hus remodel. Om du däremot har anställt en entreprenör för någon del av jobbet. Var noga med att vara tydlig om din dagliga rutin och arbeta med entreprenören. För att komma igång med start– och sluttider som orsakar störst störning på din familjs dag. När allt kommer omkring vill ingen möta handlare medan du fortfarande är i din badrock.

Skydda barnen

Ett hus ombyggnad är ett perfekt sätt att få barnen inblandade i DIY. Men för mycket små kan det också vara farligt. Var noga med att installera barnsäkerhetsportar, elsäkerhetsdäck och lagra skarpa verktyg långt ifrån nyfikna tos. Särskilt vid öppettider där det inte finns tillräcklig tillsyn i ombyggnadszonen.

Planera för avbrott

Om ditt hem saknar avluftnings ventiler i det område du jobbar på. Kan du behöva stänga av vattnet i huvudventilen och lämna ditt hem utan tillgång till rinnande vatten. Planera och placera behållare med vatten i kylskåpet för att dricka. På disken för att laga mat och ha skopor med vatten för att spola toaletten.

Renovera inför framtidens IT

Vill du veta mer om hur du kan installera IT i ditt hus eller lägenhet medans du renoverar? Kolla då in våran artikel om ”internet och Things” här: https://kuvakeidas.fi/smart-och-data-inlarning-ger-battre-resultat-information

Skapa ett bra intryck för dina byggjobbare

Som man brukar säga; första intryck är allt! Att skapa kämpa överklagande, eller en önskvärd ingång är det bästa sättet att få människor i dörren. En potentiell hyresgästers första minne om huset är ofta. Det som stannar och lite kan gå långt i detta område av din egendom. Några alternativ för att komma igång som kanske låter uppenbara men många hyresvärdar saknar är:

Köp några nya växter och blommor
Klippa gräsmattan
Rengör betongen
Ta bort skräp
Prune befintliga lövverk
Lägg till lite färsk mulch i trädgården
Måla främre staketet eller dörren
Som du har läst finns det många alternativ för att passa en rad budgetar. Den viktiga uppgiften är att bedöma nuvarande villkor för din egendom. Så att du kan fatta välgrundade beslut och därför se till att pengar spenderas på rätt plats.

Kontrollera om byggföretaget är godkända.

Att kontrollera sitt byggbolag som ska renovera hus eller renovera lägenhet. Är idag ett måste och inget som en seriös företagare tar som något negativt. Nej tvärt om. Ett seriöst byggföretag som har alla licenser och tillstånd och är certifierade är bara stolta över sina resultat. SÅ det första du bör göra är att kontrollera om företaget är godkänt för ”Säker Vatten” och det är jätte enkelt att kontrollera, gå bara hit: http://www.sakervatten.se/ och gör en sökning på det byggföretaget du anlitat för att renovera ditt hus.

Lämna ett svar

Scroll to top